Visszajelzések, kommentek

„Nagyon sok új információt kaptam”
„Sosem gondoltam volna, mennyire keveset tudok a témáról”
„Annyi kérdésem lenne, hogy azt sem, tudom mit kérdezzek”
„Hazaviszem az információkat és otthon is beszélgetünk majd ezekről”
„Nagyon sok olyan infot kaptam, amit a HR munkám során és a magánéletemben is hasznosítani tudok
” Előtte azt mondtam volna, hogy szerintem tájékozott vagyok a témában, most már úgy gondolom, hogy korántsem. Mindenkinek érdemes lenne részt vennie egy ilyen alkalmon, nagyban segítené az érzékenyítést  MEGÉRTÉST.”
Munkahelyi workshopok – személyes visszajelzések

„Általad (Mónika) nagyon sok kérdésre találok válasz. Most nálam direkt előny, hogy megosztó személyiség vagy. Sikerül néhány fejezetet lezárni és tisztázni magamban.”
Transzegészség Facebook csoport

„Mónika azon túl, hogy kivételes szakember, igazán elkötelezett, független transzjogi aktivista is. Őszintén és szenvedéllyel mutat rá, hogy milyen fontos is az inklúzió, illetve a diverzitás és, hogy hogyan lehet ezeket az értékeket sikeresen beépíteni egy vállalat kultúrájába. A tanácsadóként átadott tudása és az ingyenesen elérhető workshopjai #DEIB (Diversity, Equity, Inclusion, Belonging) témakörben, kincset érnek az üzleti és emberi kapcsolatok terén egyaránt. Mónika felbecsülhetetlen értékű tudással, empátiával és támogatással képes segíteni azoknak, akik elköteleződnek a változás mellett. Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom, hogy kapcsolatba lépjen vele, és részt vegyen az általa tartott workshopokon. Személyével valós és inspiráló példát mutat arra, hogy miként formálhatjuk a munkahelyeket és a társadalmat egy jobb és inkluzívabb irányba. :-)”

„When I met with Monika, I not only discovered a gentle and kind trans woman in her, but a smart and patient teacher as well, who gave me a lot of impetus to understand sexual minorities and feel more comfortable with them. She led a workshop for my HR colleagues in transgender equality, where I could see the transformation of my peer as they were involved and deeply touched by her stories and wisdom.
I definitely recommend her as expert of transgender diversity for everyone, who is brave enough to raise up questions and gain higher comprehension.”
LinkedIn Recommendations

„Üdvözlöm Mónika!
Nagyon figyelmesen,erdeklődéssel hallgattam Önt végig,ugyanis bár a ,,normális nagy többséghez ,,tartozom
engem igenis érdekelt mindig,es most is idős nyugdíjas pedagógusként,hogy mi okozhatja Önöknél ezt az allapotot,veleszül etett vagy mi lehet a kiváltó ok?!Utánaolvasok mèg,…az Ön hangneme viszont rokonszenves,mert mentes mindennemű indulatosságtól,fegyelmezett, nem ragadja el a hěv, ….sőt megintcsak pozitivumnak könyvelhető el ,,toleranciája,,..hellyel-közzel měg Ön a türelmes,és viszonyul megértően,,hozzànk,,…vicces,mert ugye mi nem ilyen kulturált ,,mássàghoz,, vagyunk szokva,
..minket felbőszít a sokszor szemérmetlenül provokativ viselkedése az LMBTQ
…. közösségnek a felvonulásokon…
Van még mit fejlődnie mindkét oldalnak.
!..
Mindenképpen követni fogom a csatornájàt,hogy jobban megismerjem
az Ön
és az Önhöz hasonlóak ,,lelkületét,,️.
YouTube csatorna (44. Nem transzfóbok! Válaszolok a kommentelőknek) komment

„Köszönöm a higgadt, óvatos, toleráns tájékoztatást. Minimum pszichológusnak képzeltelek. Én már 70-kedek és emlékszem, hogy börtönbe zárták, jobb esetben elbocsájtották munkahelyükről azokat, akiket feljelentést vagy szólni mérték a másságukról. Szülők, rokonok, barátok is távolságot tartottak vagy kitagadták. A tudatlanságnak tulajdonítom és hanyagságnak, hogy kellő időben nem készítik fel a gyermekeket az élet valós, elkerülhetetlen problémáira. Tabuként kezelik otthon, az iskolába, de nyíltan megbélyegzik, büntetik a másságot. Talán ezért durvulnak gátlástalanul a pride-on résztvevők, botrányos viselkedésükkel.??? Ezért erősödik az előítélet? Amit most hallgattam tőled tanítani kellene minden szinten, minden korban. Ahogy bizonyos érdekek lezüllesztik az emberi kapcsolatokat , nem csoda hogy az emberek az „elit” viselkedését utánozzák. További sikeres munkát kívánok.”
YouTube csatorna (44. Nem transzfóbok! Válaszolok a kommentelőknek) komment

Szia Mónika! Ma bukkantam a csatornára, de már több videót megnéztem. Szuperek, edukatívak és alaposak. Bár nincs transz személy a környezetemben, mégis érdeklődéssel hallgatlak egész este. #allyship
YouTube csatorna (44. Nem transzfóbok! Válaszolok a kommentelőknek) komment

„Minden elismerésem a munkádért, és főleg a bátorságodért. Kb. mintha a sötét középkorban akarnál beszélni a heliocentrikus világképről. Sötétek most is a fejek, és agresszívek. Kitartást!”
YouTube csatorna (38. Transznemű a gyermekem) komment

„Furcsa azt mondani egy aktivistára, hogy nem propagandista, de ez a videó tényleg edukatív és nem „érzékenyítő”
YouTube csatorna (38. Transznemű a gyermekem) komment

„Hát ha már a véleményemet kérdezed, nos sok mindennel egyet értek veled, erkölcstelennek tartom, hogy valakit azért bántanak vagy korlátoznak, mert egy kisebbség tagja.”
YouTube csatorna (32. Magyar törvények, melyek megölik a fiatalokat) komment

„Teljesen egyetértek veled! Örülök, hogy valaki így is beszél a prideról!”
YouTube csatorna (9. Ledobtam a bombát! PRIDE) komment

„Nagyon szépen megfogalmazott videó, és nagyon értelmesen válaszol a kommentekre, nem hagyja, hogy a gyűlölet nyerjen, csak így tovább! :))”
YouTube csatorna (24. Becsengettek! (LMBTQ (Transznemű) aktivistákat az iskolákba!)) komment

„Üdv, nem értek egyet minden ponttal a videóban, de örülök, hogy ilyen hang és nézőpont is létezik”
YouTube csatorna (32. Magyar törvények, melyek megölik a fiatalokat) komment

„Jó tudni hogy nem mindenki hagyna minket a pácban!”
YouTube csatorna (24. Becsengettek! (LMBTQ (Transznemű) aktivistákat az iskolákba!)) komment

„Úgy érzem ez nagyon korrekt volt. A bizalom jeleként adok egy like-ot :)”
YouTube csatorna (7. Milyen munkát végezhet egy transznemű ember?) komment